Nada Yoga

Nada Yoga of Naad Yoga is vertaald klank yoga en onder deze yoga valt o.a. het chanten van mantra’s.

Je hebt vast wel gehoord van het mantra OM. OM of AUM is de basistoon van alles, van het universum. Het icoontje links onderaan de pagina verbeeldt deze mantra.

Mantra’s hebben een sterk resonerende kracht en vaak zijn deze in het sanskriet. Maar ook kan je zelf een mantra maken van klanken die voor jou resoneren.

Door het chanten van mantra’s wordt een trilling in je lichaam bewerkstelligt. Zie het als een massage door trilling net als een klankschaal een frequentie heeft. Daarom worden klankconcerten (soundhealings) als helend ervaren. Geluidstrillingen hebben een zuiverend effect op al je energielichamen.

Mantra’s kunnen een gevoel van rust, liefde, vriendelijkheid, geluk en verlichting oproepen. Zij helpen je focussen op de mantra waardoor je mind stiller wordt. Osho zegt over de Nadabrahma: Laat lichaam en geest geheel samensmelten, maar onthoudt dat jij de getuige moet worden. Trek je langzaam en zachtjes terug, via de achterdeur, zonder gevecht of worsteling.” -Osho-

Er zijn talloze mantra’s en deze kunnen fysiek een weldaad zijn en ook een shift in je bewustzijn bewerkstelligen. Een mooi voorbeeld is de Antar Naad. Deze mantra hoort bij volle maan maar kan ook bij alle andere maanstanden beoefend worden. Deze gaat als volgt.

Sa Re Sa Sa
Sa Re Sa Sa
Sa Re Sa Sa
Sa Rung

Har Re Har Har
Har Re Har Har
Har Re Har Har
Har Rung

Bij de Antar Naad kan je ook mudra’s toepassen.

Zie onderstaande youtubevideo:

Als er tijd over is dan wordt de les soms afgesloten met een mantra en vaak vergezeld van mudra’s. Meestal zijn dit mantra’s welke zijn onderwezen door Yogi Bhajan.

 “A mantra is not just something to chant.
It is not chanting.
A mantra is something to let sink deep in your being, just as roots go deep into the earth.
The deeper the roots go into the earth, the higher the tree will go into the sky.”

-Osho-

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden voor de activiteiten van Urban Metta? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief dan informeren wij je graag.