FAQ

Mag ik bewegen tijdens een meditatie?

Meditatie is zijn met wat er is. Dus als ongemak ontstaat dan zou je moeten zijn met wat er zich aandient. We zijn echter niet niet zo strikt. Dus als je ernstige ongemak ervaart dan is bewegen geen probleem mits dat met aandacht wordt gedaan zonder de overige mediterende te hinderen.

Is de ruimte toegankelijk voor een rolstoel?

De ruimte is niet geschikt voor een rolstoel. De doorgang is helaas niet op berekend.

Kan ik mijn auto makkelijk parkeren?

Er is gratis parkeergelegenheid op het plein bij het gebouw.

Moet ik iets meebrengen?

Alleen jezelf. Alles wat nodig is voor mindfulness en meditatiebeoefening is aanwezig. Indien je liever je eigen mat mee wilt nemen dan kan dat natuurlijk. Wel is het fijn als je gekleed bent in makkelijke zittende niet knellende kleding. Het liefst in laagjes want na een mindfulworkout kan je afkoelen. Er zijn dekens beschikbaar.

Wat als ik te laat ben?

De deur sluit op het tijdstip waarop de les begint. Zorg dat je op tijd bent. De inloop is een kwartier van te voren.

Mag ik mijn smartphone meenemen in de ruimte.

Dat mag. Maar op stil uiteraard. Of in vliegtuigmodus.

Waarom zou ik mediteren?

Als je je wilt concentreren, kalm wil zijn, meer controle over je mind wilt hebben dan wil je mediteren. De voordelen van meditatie zijn talloos en wetenschappelijk bewezen.

Wat als ik mijn gedachten niet op stop kan zetten?

Dat hoeft ook niet. Je leert toeschouwer te worden van wat je gedachten zijn. Zie het als een workout voor je mind. Net als spieren trainen train je je mind zodat jij je gedachten herkent en daardoor niet onbewust wordt meegenomen.

Wat als ik in slaap val?

Dat kan gebeuren tijdens meditaties. Als je inslaap valt en je maakt geluid wat als storend wordt ervaren dan zullen we je zachtjes in je grote teen knijpen. Maar dat gebeurt echt zelden.

Hoe kom ik aan een indigo meditatiekussen zoals aanwezig in de studio?

De unieke meditatiekussens zijn gerealiseerd door Indigo-c. Jose Servaas is een designer welke zich heeft toegelegd op het verven van textiel (biologisch katoen en wol) met behulp van indigo en overige natuurlijke kleurstoffen als curcuma. Zie www.indigo-c.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden voor de activiteiten van Urban Metta? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief dan informeren wij je graag.